Terénna sociálna práca v obciach v rámci národného projektu

01.05.2013 Prešov

Aj v meste Prešov prebieha od začiatku roka národný projekt terénnej sociálnej práce.

Financovanie projektu realizuje Fond sociálneho rozvoja a je v plnej miere financovaný z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu bez nutnosti spolufinancovania zo strany Mesta Prešov. Ukončenie projektu je plánované na 31.10.2015.

Hlavnými cieľmi projektu je poskytovanie sociálnej starostlivosti občanom, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii s osobitným zreteľom na marginalizované rómske komunity, metodická a supervízna podpora výkonu terénných sociálnych prác (TSP) zo strany FSR, zlepšenie kvality výkonu TSP v súlade s aktuálnymi štandardmi a odborný rast pracovníkov projektu.

Sociálnu starostlivosť poskytujú 4 terénni sociálni pracovníci a jeden asistent terénneho sociálneho pracovníka v troch lokalitách mesta Prešov: Stará Tehelňa, Pod Hrádkom, Tarasa Ševčenka.
Za obdobie prvých troch mesiacov roka 2013 sociálni pracovníci poskytli svoje služby 217 klientom – občanom v určených lokalitách mesta Prešov.

Sociálni pracovníci a asistent terénneho sociálneho pracovníka predovšetkým poskytovali poradenstvo a riešili najmä problémy v oblasti zamestnania, bývania, zdravia, vzdelávania a sociálno – patologických javov.

Bližšie informácie o projekte je možné nájsť na stránke http://www.fsr.gov.sk/sk/narodny-projekt-tsp-v-obciach.
 
Jana Jurčišinová, Mgr
 

Vyberte región

mark